Search
Search
CONTINUAM DEZVOLTAREA PLATFORMEI EMIM.RO
EMIM aplicatie mobil farmacist

CONTINUAM DEZVOLTAREA PLATFORMEI EMIM.RO

30.05.2020

Incepand de astazi, este disponibila aplicatia gratuita pentru mobil, EMIM Farmacist, in Google Play, alaturi de EMIM Pacient. Desi poate fi accesata in continuare si varianta web, www.EMIM.ro, aplicatiile mobile sunt mai accesibile si mai intuitive.

Constatam ca, desi am iesit din starea de urgenta si, incet-incet, incercam o reintrare in normalitate pe celelalte planuri ale vietii, criza de medicamente continua, fara un orizont de timp clar pentru rezolvarea ei.

In acest context, punem la dispozitie farmacistilor si pacientilor o platforma de comunicare rapida si eficienta. Initiativa CERERE MEDICAMENT isi propune sa puna in legatura, in mod gratuit, pacientii care gasesc cu greu anumite medicamente, cu farmaciile din judetul lor care il au pe stoc.

In dezvoltarea acestei platforme, am avut in vedere limitarea efortului si a expunerii persoanelor vulnerabile dar si a tuturor lucratorilor din farmacii, care sunt supusi unor presiuni foarte mari in aceasta perioada.

Cum functioneaza platforma?

Orice persoana care cauta un medicament poate descarca aplicatia EMIM Pacient si inscrie o cerere de medicament. Odata inscrisa in sistem, cererea poate fi vizualizata de catre orice farmacist inregistrat.

Farmacistii ii pot ajuta in mod direct pe pacientii din judetul lor, inscriindu-se in regim de voluntariat pe platforma, fie prin descarcarea aplicatiei EMIM Farmacist din Google Play, fie accesand www.emim.ro din orice browser web.

Atunci cand au un medicament pe stoc, farmacistii pot raspunde oricarei cereri cu un singur click, pacientul primind prin SMS informatia ca medicamentul exista pe stoc in farmacia respectiva, o data cu adresa si datele de contact ale farmaciei.

Important! Acest serviciu este gratuit, atat pentru pacienti cat si pentru farmacisti, inclusiv partea de trimitere SMS din aplicatie.

Suntem recunoscatori farmacistilor din toata tara care deja s-au alaturat demersului nostru, si au ales sa dedice cateva minute pe zi pentru a ajuta pacientii din comunitatile lor. Am cautat sa pastram procesul cat mai simplu, astfel incat ei sa consume un minimum de timp raspunzand cererilor din fiecare judet. Speram ca aplicatia sa le usureze si lor cat de putin munca de comunicare cu pacientii, care altfel se poarta pe multiple canale, unele mult mai consumatoare de timp.

Raluca Lucaci, dezvoltator al aplicatiei

Mesajul nostru catre farmacisti este sa vina alaturi de noi, pentru a facilita oferirea acestui serviciu in judetul lor. Efortul lor este extrem de apreciat si joaca un rol critic in aceste zile atat de dificile pentru multi pacienti cu boli cronice, unii cu varste sau dizabilitati care nu le permit sa se deplaseze din farmacie in farmacie in cautarea medicamentelor atat de necesare.

Iulia Weingold, responsabil comunicare EMIM

Este o idee minunata, in special in situatia actuala. Cred ca va ajuta mult. Chiar daca prin natura sa aplicatia va fi downloadata si utilizata in special de cei tech-savvy/tineri, cred ca multi dintre acestia au rude (parinti, bunici) care se confrunta cu probleme din cauza lipsei medicamentelor.

Razvan Ailiesei, farmacist

Platforma EMIM.ro este un proiect mai amplu, dezvoltat de compania ieseana RomSoft in cadrul unui program de cercetare-dezvoltare. Obiectivul principal al acestui proiect este facilitarea comunicarii intre medici, pacienti si farmacisti.

Join the discussion